luni, 25 iunie 2012

Tarta cu ciocolata, branza dulce si ricotta





Pentru aluat:
225 gr faina
2 lg cacao
60 gr zahar brun
1/2 pachet de unt
sirop de visine cat cuprinde

Punem intr-un bol faina, zaharul si cacao. Adaugam untul rece taiat cubulete mici si incepem sa framantam. Adaugam sirop de visine  cat cuprinde pentru un aluat potrivit si framantam in continuare.
Intindem o foaie de aluat cu care tapetam o tava de tarta. Dam tava la rece pana pregatim umplutura.


Pentru umplutura:
250 gr ricotta
250 gr branza dulce de vaci
2 galbensuri
1/2 cana de zahar
coaja rasa de lamaie
100 gr ciocolata.

Mixam branza cu ricotta, galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie. Rupem ciocolata in bucatele si o adaugam la compozitia cu branza.

Turnam umplutura peste aluatul de tarta.
Din ramasitele de aluat de tarta putem decupa stelute sau alte forme pe care sa le asezam peste umplutura.

Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu