miercuri, 7 aprilie 2010

Prajitura cu crema de ciocolata

Blatul: 8 oua, 8 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 2 linguri de cacao, o lingurita praf de copt.
Albusurile se bat spuma tare, se adauga rand pe rand galbenusurile si apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn.. Se pune la copt in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema: 500 ml frisca lichida, 350 gr ciocolata menaj, o esenta de rom. Ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu frisca la topit pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Cand ciocolata s-a topit de tot se pune la frigider 3-4 ore ai apoi se bate bine impreuna cu esenta de rom.
Blatul se taie in doua, se umple cu 3/4 din cantitatea de crema iar apoi restul de crema se intinde in loc de glazura peste prajitura si se presara ciocolata razuita deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu