miercuri, 14 aprilie 2010

Placinta cu carne si ciuperci


un pachet foi de placinta
500 gr carne tocata amestec, 500 gr ciuperci champignon proaspete, 2 cepe mari, un ardei gras, 2 oua, sare, piper, o legatura de verdeata, putin ulei, 1 ou pentru uns pe deasupra.

Foile de placinta se decongeleaza.
Ceapa se toaca si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei, se adauga ardeiul tocat si se mai lasa 2 minute. Se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea , apoi adaugam si ciupercile taiate foarte marunt. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la calit pana scade toata zeama lasata de carne si ciuperci. Se lasa la racit. Cand este rece se pune in compozitie 2 oua si o legatura de verdeata tocata (eu am pus marar, patrunjel si ceapa verde). Se amesteca.
Se ia cate o foaie de placinta, se unge cu putin ulei si se asaza pe masa de lucru. Se suprapun cate 5 foi , se pune o parte din compozitia de carne si ciuperci, se intinde si apoi se ruleaza strans. (Mie mi-au iesit 3 astfel de rulouri, am folosit foi Morarita ).
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se asaza rulourile (placintele ) cu carne, se ung cu ou batut si se dau la cuptor.
Se lasa sa se raceasca putin (daca mai aveti rabdare) si apoi se taie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu