joi, 22 aprilie 2010

Porc cu legume in sos de portocale


600-700 gr carne de porc mai slaba fara os, o punga de 400 gr de amestec de morcov, conopida si broccoli, un morcov mare, 4 linguri sos de soia, 5 -6 linguri suc proaspat de portocala, o lingurita praf de ghimbir, o lingurita praf de usturoi, o lingurita amidon alimentar sau faina, sare, piper, putin ulei.

250 gr orez fiert separat (eu l-am fiert in oala speciala pentru orez dar se poate foarte bine fierbe si in apa cu putina sare.



Carnea se taie cubulete mici.
Morcovul se curata si se taie rondele.
Se face un sos din sosul de soia, sucul de portocala, ghimbir, amidon si praful de usturoi. Se amesteca bine si se lasa deoparte.
Intr-o tigaie mai adanca se pun 2-3 linguri de ulei si se pun la prajit rondelele de morcov. Cand acestea s-au inmuiat se adauga si punga cu amestecul de conopida, broccoli si morcovi.

 Se condimenteaza cu putina sare si piper. Se mai lasa cateva minute si apoi se ia deoparte.

In alta tigaie se pun la incins iar 2-3 linguri de ulei si se pune carnea taiata cubulete mici la calit.

 Cand aceasta e bine patrunsa se adauga sosul preparat putin mai inainte, se lasa sa dea cateva clocote si apoi se adauga si legumele.

Se amesteca cu grija si apoi se serveste alaturi de orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu