marți, 22 aprilie 2014

Tort de Paste 2014

Un tort pe care nu prea aveam chef sa il prepar din cauza oboselii acumulate in ultimele zile de dinainte de Paste....plus ca aveam deja trei feluri de prajituri gata preparate, plus ca era deja tarziu iar eu cu o multime de treaba de cap ...dar la insistentele copiilor bine inteles ca am cedat si iata tortul. Tortulet pe care l-au decorat copiii...pentru ca asa ne-a fost intelegerea ( " te rugam mami, te rugammmmmmmmmmmm....il decoram noi ...tu numai sa il faci...")



Pentru blat:
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
1 lg cacao
1/2 pliculet praf de copt
Separam ouale. Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma tare. Adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Incorporam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetat cu faina si o dam la cuptorul preincalzit.

Pentru sirop:
3-4 lg zahar, 1/2 pahar de apa
Punem zaharul la caramelizat intr-o craticioara iar apoi turnam apa si lasam la foc mic pana se topeste tot zaharul. Dam la racit iar apoi adaugam putina esenta de vanilie.

Pentru crema:
200 ml iaurt
200 ml frisca lichida
cam 150 gr zmeura congelata
zahar pudra dupa gust
1 plic gelatina

Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in 3-4 lg apa.
Mixam frisca iar apoi adaugam peste ea iaurtul si zahar pudra dupa gust. Mixam pana se amesteca bine .
Topim gelatina pe aburi iar apoi o adaugam peste frisca si iaurt . Amestecam bine.

Montarea:
Blatul copt si racit il taiem in doua felii pe care le insiropam.
Pe un platou asezam o felie de blat iar in jurul ei strangem inelul de la forma in care am copt blatul.
Turnam 1/2 din crema de iaurt , nivelam iar apoi presaram zmeura .Acoperim cu restul de crema, nivelam si punem deasupra a doua felie de blat.
Dam tortul la rece 3-4 ore iar apoi il putem decora dupa plac.....eu l-am imbracat in frisca iar copiii l-au decorat dupa cum au stiut ei mai bine.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu