Briosele acestea le-am preparat si mancat acum mai bine de o luna, pe atunci cand abia incepeau sa apara capsunele in piata, iata ca imediat trece sezonul lor si nu am apucat sa postez reteta pana acum:
125 gr capsune
130 gr faina
70 gr zahar
50 gr unt
1 ou
100m ml lapte
2 lg zahar vaniliat
1 pliculet praf de copt
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, zaharul vaniliat si praful de copt.
Separat, in alt bol mixam untul topit si racit cu oul si laptele. Incorporam apoi in acest amestec faina cu zaharul.
Capsunele le spalam, le lasam sa se scurga bine iar apoi le taiem cubulete. Adaugam capsunele taiate in compozitia de briose si amestecam usor.
Tapetam formele de briose cu hartiutele speciale si repartizam compozitia in forme ( le umplem doar cam pe trei sferturi pentru ca briosele vor creste in timpul coacerii).
Dam briosele la cuptorul preincalzit la 170-180 grade cam 20 de minute.
Le lasam sa se racoreasca iar apoi le putem pudra cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu