Pentru blat:
300 gr biscuiti simpli
150 gr unt
Dam biscuitii prin robotul de bucatarie iar apoi ii amestecam cu untul topit.
Ungem cu putin unt o forma de copt rotunda cu inel detasabil (eu am folosit una cu diametrul de 28 cm) si punem in tava compozitia de biscuiti.
Presam cu ajutorul unei linguri.
Dam blatul de biscuiti cam 10 minute la cuptorul preincalzit la 170 grade.
Lasam apoi la racit.
Umplutura:
500 gr branza cremoasa de vaci
150 gr zahar
200 ml smantana pentru frisca
3 oua
Punem toate ingredientele intr-un bol si mixam pana obtinem o crema fina.
Turnam compozitia de branza peste blatul racit, nivelam si dam iar la cuptor pana incepe sa se rumeneasca usor pe margine. Cand vom scoate cheese cake-ul din cuptor umplutura trebuie sa "tremure " inca putin. Pe masura ce se raceste se va intari.
Lasam la racit la temperatura camerei 1-2 ore iar apoi il putem da la frigider.
Inainte de servire punem gem de afine deasupra.
Mmmm, o feliuta de cheesecake cremos nu refuz niciodata! Arata delicios :)
RăspundețiȘtergere