Dr Oetker vine din nou cu surprize pentru cei care le indragesc produsele asa ca au lansat Campania “De Paste, bucatarii
iscusiti sunt rasplatiti”, care anunta un nou sezon de
prajituri, surprize si cadouri. Consumatorii, pot trimite codul
unic de pe stickerele sau cartonaşele promoţionale prin SMS la 1878
(număr cu tarif normal în reţelele Orange, Vodafone sau Cosmote)
sau online. Premiile in joc sunt: marele
premiu – 5 excursii in Germania – şi multe alte premii zilnice:
7 x frigider, 7 x masina de spalat vase, 7 x masina de copt paine, 7
x aragaz, 7 x robot bucatarie si cuptor cu microunde, 7 x cuptor
electric, 7 x lada frigorifica, 7 x hota electrica si 7 x pachet mic
dejun (espresor, prajitor paine, sandwich maker)
despre care poti afla mai multe pe
http://www.promotii-oetker.ro/paste2014/.
Si pentru ca de Paste si bloggeri sunt raspatiti echipa Dr Oetker s-a gandit sa construiasca si o arhiva a primelor retete...pentru mine aceasta idee a fost cat se poate de interesanta, de foarte mult timp imi propun sa va povestesc despre cum a inceput povestea mea de dragoste cu torturile imbracate in fondant asa ca bine inteles ca am spus DA din toata inima acestei provocari lansate de Dr Oetker.
Dulciurile mereu au fost preferatele mele, imi place sa le prepar si sa le mananc la fel de mult. De mica imi placea sa stau prin preajma bunicii atunci cand prepara ceva dulce si sa imi var degetelele in crema pentru prajituri. Dupa ce am crescut si am ajuns la casa mea am inceput sa prepar eu dulciuri cu care sa imi rasfat sotul si copiii. La inceput eram impresionata de imagini ale
unor torturi perfect decorate pe care le
vedeam pe unele site-uri straine...habar nu aveam pe atunci ce este
acela fondant sau martipan si nici nu aveam idee cum se poate decora un
tort cu glazura aceea perfecta. Pur si simplu eram fascinata de ele.
Intr-o seara, sau mai bine zis tarziu in noapte deja, in timp ce eram in
cautare de noi retete cu care sa ii rasfat pe cei dragi am dat peste un blog romanesc in care o
fata tare simpatica povestea pe indelete cum se imbraca torturile in
pasta de zahar si pe deasupra mai ne dadea si reteta pe care o folosea
pentru realizarea acestei paste...mie atat mi-a trebuit....Au urmat apoi
nopti intregi in care stateam in fata calculatorului sa invat cat mai
multe despre aceste torturi (ziua nu se putea pentru ca trebuia sa ma
ocup de cei mici). Incepeam deja sa le visez...imi doream foarte mult sa
incerc si eu...si bine inteles ca desi in teorie deja
stiam ce si cum (sau aproximativ) in practica mi-am dat seama ca nu era
chiar asa de simplu cum le vedeam pe acele doamne pe Youtube...pasta
era destul de lipicioasa...mainile mele erau cam stangi .Am incercat
apoi si o pasta din lapte praf din care dupa multe incercari si
reframantat am reusit ca sa modelez ceva tentative de trandafirasi. Se
apropia Valentine's day asa ca mi-am zis ca acum e momentul sa ii fac
sotului o surpriza....imediat ce el a plecat la munca m-am apucat de
treaba si astfel s-a nascut primul meu tort imbracat in pasta de zahar
dintr-o pasta lipicioasa, la care m-am chinuit din greu sa o
intind...colorata cu un colorant alimentar ieftin ( ce am gasit si eu in
comert ) , un tort de care insa la acel moment eram nespus de mandra si
nici nu va imaginati cu cata nerabdare am asteptat sa imi vina sotul
acasa sa ii arat capodopera...era in 14 februarie 2009.
...despre acest tort e vorba...cu el am inceput...
Tortul este un tort cu crema de ciocolata si visine...tort pe care il prepar si acum destul de des pentru ca este unul dintre preferatele noastre
Pentru blat avem nevoie de :
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao Dr Oetker
1 pliculet prafde copt Dr Oetker
Separam ouale. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma tare. Adaugam, pe rand galbenusurile si mixam putin dupa fiecare.
Separat amestecam faina impreuna cu praful de copt si cacao iar apoi le incorporam in spuma de oua. Turnam compozitia in forma de tort unsa si tapetata cu faina iar apoi dam la cuptorul preincalzit cam 40 de minute la 160 grade.
Pentru sirop:
5 lg zahar
1 pahar de apa
1 esenta de rom Dr Oetker
Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat iar apoi stingem cu apa. Lasam la fiert pana se topeste tot zaharul. Lasam ciropul sa se raceasca air apoi adaugam esenta de rom. Amestecam.
Pentru crema:
400 gr ciocolata neagra
400 ml frisca lichida
esenta de rom
visine din visinata
Topim pe aburi ciocolata rupta in bucatele impreuna cu frisca lichida . Dam compozitia apoi la frigider 3-4 ore iar apoi mixam pana obtinem o crema pufoasa.
Blatul copt si racit il taiem in 3 felii egale.
Pe un platou asezam prima felie de blat, o insiropam si intindel deasupra 1/2 din crema. Acoperim cu a doua felie de blat, o insiropam si pe ea si intindem deasupra restul de crema. Acoperim cu ultima felie de blat.
Eu am imbracat tortul in pasta de zahar pe care am preparat-o dupa reteta de aici si l-am decorat cu trandafirasi facuti tot din pasta de zahar.
Pentru a va usura munca va recomand sa folositi pentru imbracat tortul martipanul de la Dr Oetker care are un gust foarte bun iar daca nu va place acest tip de glazura voi puteti sa imbracati tortul in frisca sau ciocolata si sa il decorati cu trandafiri sau margarete de la Dr Oetker.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu