marți, 22 aprilie 2014

Rulada de spanac cu branza



Mi-am dorit sa aduc putin primavara in farfuriile noaste de Paste iar aceasta rulada cu spanac si crema proaspata de branza a fost perfecta .

Pentru foaia de rulada:

6 oua
6 lg smantana
6 lg faina
400 gr spanac congelat
sare, piper

Spanacul se lasa la decongelat  iar apoi se pune la scurs intr-o sita.
Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu smantana si faina. Adaugam spanacul , 1 lgt rasa se sare si 1 lgt rasa de piper (alb am folosit eu)
Albusurile le mixam pana obtinem o spuma tare iar apoi le incorporma in compozitia cu spanacul.
Tapetam o tava cu hartie de copt si ungem hartia cu putin ulei.
Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade cam 15 minute.
Foaia coapta o rulam asa calda cu ajutorul foliei de copt .

Pentru umplutura:
300 gr branza dulce de vaci
70-80 gr unt la temperatura camerei
2 fire ceapa verde
sare
Le mixam pe toate impreuna pana obtinem o crema fina.

Desfacem cu grija foaia de rulada racita, o ungem cu crema de branza iar apoi rulam cu grija cat mai strans.
Invelim rulada in folie alimentara si o dam la frigider 3-4 ore iar apoi o putem portiona si servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu