marți, 22 aprilie 2014

Ciorba de miel



1 kg carne de miel cu os
2-3 morcovi
1 ceapa mare
1 radacina patrunjel
1 bucatica de telina
leustean
3 lg orez
2 galbenusuri
o cana de smantana
zeama de lamaie pentru acrit
sare, piper

Carnea de miel o portionam si o punem la fiert in apa rece cu putina sare. Cand incepe se fiarba o spumam de mai multe ori pana zeama ramane limpede.
Legumele le curatam , le spalam si le taiem cubulete. Adaugam legumele in oala peste carnea care e fiarta cam de jumatate.
Orezul il spalam si il punem la fiert separat in apa cu putina sare.
Cand carnea si legumele sunt fierte adaugam in ciorba orezul, leustean tocat, sare si piper dupa gust. Acrim cu zeama de lamaie si mai lasam sa dea 2-3 clocote.
Oprim focul .
Galbenusurile le frecam cu smantana si le adaugam in oala cu ciorba dupa ce aceasta s-a racorit cam 5 minute . Amestecam si putem servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu