sâmbătă, 19 aprilie 2014

Pasca 2014




Pentru aluat: 
40 gr drojdie proaspata
125 gr zahar
375 ml lapte
500 gr faina
3 galbenusuri
1 praf de sare
coaja rasa de lamaie
2 pliculete zahar vaniliat
70 ml ulei

Pentru umplutura:
400 gr branza de vaci
200 gr zahar
4 oua
80 gr stafide
coaja de lamaie
2 lg smantana

Pentru aluat amestecam drojdia cu 2 lg zahar, 125 ml lapte si o cana cu faina si lasam la dospit la loc cald cam 30 minute.
Restul de faina o punem intr-un vas , adaugam maiaua, 2 galbenusuri batute usor cu un praf de sare si zaharul. Turnam restul de lapte caldut, adaugam coaja de lamaie, zaharul vaniliat, uleiul si framantam un aluat mai moale pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura : amestecam branza cu zaharul, smantana , ouale batute , stafidele si coaja de lamaie.
Aluatul dospit il impartin in doua parti egale. O parte de aluat o intindem intr-o foaie si il asezam intr-o forma de copt rotunda tapetata cu hartie de copt iar apoi turnam umplutura.


 Pe margine modelam o spirala din restul  de aluat iar pe mijloc impletim o cruce.
Galbenusul ramas de la aluat il batem usor si ungem cu el aluatul impletit.
Dam pasca la cuptorul preincalzit si o coacem la foc mic cam 50-60m minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu