miercuri, 15 decembrie 2010

Prajitura inteligenta


8 oua, 1 l lapte, 250 gr unt, 300 gr zahar , 10 lg faina, 3-4 pliculete zahar vaniliat

Intr-o craticioara punem la foc mic untul, zaharul, zaharul vaniliat si cateva linguri de lapte. Le lasam la foc pana se topeste zaharul si untul. Punem apoi la racit.
Intre timp separam ouale.Albusurile le batem spuma tare iar galbenusurile le frecam separat.
In compozitia de unt si zahar racita adaugam galbenusurile frecate, amestecam bine si apoi punem faina si laptele tot cate putin amestecand continuu. Adaugam si albusurile batute si amestecam usor cu o lingura de lemn de sus in jos.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si apoi o dam la cuptorul preincalzit cam 60 de min.
Dupa ce o scoatem din cuptor o pudram cu zahar pudra amestecat cu zahar vaniliat.
O lasam la racit in tava si taiem numai dupa ce s-a racit complet.

2 comentarii:

  1. Tare bine ti-a iesit, prajiturica draga Myra. Am facut si eu si mi-a placut tare mult. Ai atatea feluri de mancare pe aici, nici nu stiu unde sa ma uit mai repede! Super! Te poftesc in vizita si pe la mine daca doresti:).O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi draga, sa stii ca am si trecut pe la tine si cu siguranta voi mai trece, m-ai captat cu retetele chinezesti....

    RăspundețiȘtergere