un ciolan de porc, condimente pentru carne de porc, cativa catei de usturoi, putin ulei pentru uns tava, 1/2 pahar de vin rosu.
Crestam ciolanul de porc din loc in loc. Curatam usturoiul si il taiem in 2 sau in 3 si apoi impanam crestaturile din ciolan cu feliute de usturoi.
Amestecam condimentele pentru carne de porc cu 2-3 linguri de ulei si apoi cu acest amestec ungem ciolanul.
Ungem o tava cu putin ulei, asezam in ea ciolanul , turnam 1/2 cana de apa si vinul, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cam 2 ore. Din cand in cand mai verificam friptura, o mai stropim cu sos din tava sau o mai intoarcem.
Cu aprox 15-20 de minute inainte de a fi gata scoatem folia de aluminiu ca sa se fragezeasca.
Noi am servit langa cartofi copti la cuptor si muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu