miercuri, 8 decembrie 2010

Ciorba cu legume de toamna


1 morcov mai mare, 1 radacina patrunjel, o bucata de telina, 1 ceapa mare, 1 gogosar, o mana de fasole verde, 1 mana de mazare, cateva buchetele de conopida, 1-2 cartofi,1 rosie mai mare, un borcanel de smantana, 2 galbenusuri, sare, piper, 1 lg bors magic de la knor.

Curatam si spalam legumele ...
Morcovul, ceapa, patrunjelul, telina si gogosarul le taiem cubulete si apoi le punem la calit sub capac in 2 lg de ulei pana se inmoaie. Adaugam apoi apa calda si lasam putin la fiert.
Conopida o spalam si o punem 15 min in apa rece.
Adaugam in ciorba mazarea si fasolea verde spalata si rupta in bucati mai mici.
Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi, rosia o spalam si o taiem cubulete sau felii.
Cand legumele din ciorba sunt aproape fierte adaugam in oala si conopida, cartofii si rosia. Le lasam sa fiarba cam 15 min, condimentam cu sare si piper, adaugam o lingura de bors magic sau otet si oprim focul. Lasam sa se racoreasca ciorba cam 10 min si apoi adaugam in fir subtire smantana batuta cu galbenusurile.
Presaram verdeata tocata si gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu