marți, 6 octombrie 2009

Supa de rosii


1 morcov mai mare, 1 radacina patrunjel, o bucatica telina, 1 ardei, 1 ceapa, 400-500ml suc de rosii sau 1kg rosii proaspete, 2 lg faina, 1-2 lg ulei, 2 lg zahar, 2-3 lg orez, sare, piper, ierburi aromatice( eu am folosit oregano si busuioc), o legatura patrunjel verde..


Legumele se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte se strecoara si se pastreaza zeama, morcovul si telina, restul legumelor se arunca. Supa se pune din nou la fiert. Morcovul si telina se dau prin blender pana se formeaza o crema care se pune inapoi in supa. Se adauga sucul de rosii sau daca se folosesc rosii proaspete acestea se fierb intai si apoi se dau prin sita pentru a scapa de seminte si pielite. Orezul se spala si se adauga si el in oala cu supa. Din faina, ulei si putina apa sau supa din oala se face o ingrosala care se toarna in oala cu supa. Se pun condimentele si zaharul si se mai lasa la fiert iar la sfarsit, inainte de a lua oala de pe foc se presara patrunjelul verde tocat.

Supa se serveste rece cu crutoane de paine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu