500 gr ciuperci champignon, 1 ceapa, un ardei gras, 2-3 catei usturoi, sare, piper, vegeta, o cana de smantana, 1 lingura faina, frunze de patrunjel tocate.
Ceapa se curata, se taie solzisori si se pune la calit in putin ulei, cand s-a inmuiat se adauga ardeiul tocat si se mai lasa la calit cateva minute. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se adauga peste ceapa si ardei. Se condimenteaza cu sare, piper, vegeta, se adauga o cana apa si se lasa la fiert la foc mic pana se fac ciupercile. Daca trebuie se mai adauga putina apa. Cand ciupercile sunt aproape gata se zdrobeste usturoiul si se adauga peste ciuperci, la fel si patrunjelul verde tocat. Din smantana si o lingura de faina se face un sos care se adauga la mancare. Se mai lasa sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin mancarea apoi se stinge focul.
Se poate servi cu mamaliguta, spaghete, piure de catrofi, orez, galuste sau ca atare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu