la aceasta reteta am sa postez numai reteta cremei de la cremes pentru ca foi am folosit din comert.
un pachet foi de cremes din comert
Crema:
5 oua, 14 linguri amidon alimentar, 1300ml lapte, 20 linguri zahar,o esenta de vanilie si 4-5 plicuri zahar vanliat, 200 ml frisca lichida.
Ouale se separa. Albusele se bat spuma cu 3 linguri zahar, galbenusurile se freaca cu restul de zahar, zaharul vaniliat si esenta de vanilie apoi se incorporeaza in aceasta compozitie putin lapte ( cam 150ml am folosit eu) si amidonul si se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase. Restul de lapte se pune la fiert si cand fierbe se toarna in el compozitia de galbenusuri, zahar si amidon. Se fierbe la foc mic amestecand continuu pana la ingroasa ca la o budinca. Se ia apoi de pe foc, se amesteca asa calda cu albusurile batute spuma apoi se mai pune pe foc pana da 2-3 clocote ( atentie ca se prinde foarte repede).
Se ia de pe foc crema si se pune asa calda peste una dintre foile de cremes. Se intinde uniform si se lasa pana se raceste complet.
Frisca lichida se bate bine impreuna cu un plic intaritor de frisca si apoi se intinde peste crema cand aceasta s-a racit de tot (nu mai repede pentru ca se topeste frisca).
A doua foaie de cremes se taie in patrate si apoi se asaza peste frisca unul langa altul ( e bine sa fie taiata foaia inainte de a o pune peste crema pentru ca se rupe foarte usor atunci cand incercam sa taiem prajitura)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu