sâmbătă, 3 octombrie 2009

Sufleu de cartofi cu carne


500gr piure de cartofi, sare, 50 gr unt, 2 oua, 250 gr carne tocata,2 cepe, 1 ardei, sare, piper, boia. cateva linguri de pesmet.
Asta ar fi reteta originala, eu am folosit cantitati duble.

Se freaca untul, se amesteca cu cele 2 galbenusuri, putina sare, pireul de cartofi si albusurile batute spuma tare.
Ceapa taiata solzisori si ardeiul taiat cuburi mici se pun la calit in putin ulei, se adauga carnea tocata, condimentele si se lasa la foc pana carnea isi schimba culoarea.
Se unge o forma cu unt si se presara cu pesmet. Se asaza jumatate din compositia de cartofi,se presara pesmet, apoi compozitia de carne tocata, se presara iar cu pesmet iar deasupra se pune restul compozitiei de cartofi.
Se pune la cuptor cam 30 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu