2 capatani salata verde ,2 -3 fire usturoi verde sau 2 catei usturoi, 1 lg faina,putin ulei, lapte acru sau lapte batut cam 500 ml , 2 galbenusuri, 1 cana cu smantana, sare, piper.
Salata se spala si se rupe in bucati mai mici.
In oala in care dorim sa facem supa incingem 2-3 lg ulei si punem usturoiul tocat marunt . Lasam 1 minut panausturoiul incepe sa isi lase aroma si adaugam 1 lg faina. Amestecam si lasam la foc cateva secunde amestecand mereu . Stingem cu 1 l-1, 5 l apa (in functie de cata salata avem ). Adaugam si salata si lasam la fiert pana salata se inmoaie ( nu dureaza mult). Punem sare si piper dupa gust. Adaugam si laptele prins si mai lasam sa dea cateva clocote. Oprim focul.
Galbenusurile le frecam cu o cana de smantana. Din supa fierbinte luam 2-3 polonice de supa si turnam peste galbenusurile cu smantana iar apoi turnam aceasta compozitie in supa. Amestecam.
Noua ne place ca aceasta supa sa fie la temperatura camerei cand o servim sau rece.
In oala in care dorim sa facem supa incingem 2-3 lg ulei si punem usturoiul tocat marunt . Lasam 1 minut panausturoiul incepe sa isi lase aroma si adaugam 1 lg faina. Amestecam si lasam la foc cateva secunde amestecand mereu . Stingem cu 1 l-1, 5 l apa (in functie de cata salata avem ). Adaugam si salata si lasam la fiert pana salata se inmoaie ( nu dureaza mult). Punem sare si piper dupa gust. Adaugam si laptele prins si mai lasam sa dea cateva clocote. Oprim focul.
Galbenusurile le frecam cu o cana de smantana. Din supa fierbinte luam 2-3 polonice de supa si turnam peste galbenusurile cu smantana iar apoi turnam aceasta compozitie in supa. Amestecam.
Noua ne place ca aceasta supa sa fie la temperatura camerei cand o servim sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu