joi, 21 mai 2009

Pulpe de pui dezosate la gratar cu orez, piure , legume si ciuperci


Pulpe de pui dezosate, ciuperci proaspete, orez, cartofi,1 morcov, fasole verde, mazare, usturoi, 2 linguri faina, smantana.
Pulpele de pui se bat cu ciocanul de snitele, se condimenteaza dupa gust si se prajesc pe gratar.
Ciupercile se curata, se taie felii si se prajesc in putin ulei impreuna cu un catel sau doi de usturoi taiat marunt, se condimenteaza cu sare , piper, vegeta(eu pun si busuioc si oregano ), se stinge cu putina apa sau supa facuta dintr-un cub de knor, se lasa sa fiarba putin. Faina se amesteca cu smantana si se toarna peste ciuperci. Se lasa sa dea cateva clocote pana se ingroasa sosul. ( optional se poate pune si putin vin alb la sos-eu pun de obicei).
Cartofii se fierb si se fac piure.
Orezul eu l-am fiert in oala electrica speciala de orez pentru a nu fi lipicios iar legumele la abur tot in acea oala, insa se poate fierbe si in apa cu sare.

Un comentariu: