marți, 26 mai 2009

Pizza






Blat pizza:
150ml apa calda, 1/2 lgt zahar, 1lgt drojdie uscata, 250 gr faina, 3 lg ulei de masline (sau de floarea soarelui dar iese mai bun cu ulei de masline), 1 lgt sare.
Drojdia se pune intr-un castronel cu o lingura de faina, zaharul si 3-4 lg apa calda, se amesteca si se lasa pana se umfla si face spuma.

In alt castron se pune restul de faina si in mijlocul si se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea, se amesteca, se mai pune cat e nevoie din restul de apa si se framanta bine. Se lasa la dospit aprox o ora.

Pt pizza: sunculita, salam, ardei rosu si verde, ciuperci proaspete, rosii, cateva masline, o ceapa (optional), cascaval, condimente ( neaparat oregano si busuioc pentru o pizza buna), pasta de rosii, ketchup, porumb dulce din conserva cine doreste.
Tava se unge cu ulei , se intinde aluatul in tava, se unge cu pasta de rosii, se presara putina ceapa, se pune salam, sunca , ciuperci, ardeiul taiat, feliute de rosii, masline. Se condimenteaza cu oregano si busuioc. Presaram desaupra un strat gros de cascaval razuit si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu