marți, 26 mai 2009

Sarmalute


500-600 gr carne tocata amestec, un ardei, o ceapa mare, o ceasca orez, bulion, sare, piper, oregano, busuioc, cimbru, vegeta, o legatura verdeata, o varza murata mare.


varza se spala.

Ceapa se taie cubulete si se pune la calit in putin ulei impreuna cu ardeiul taiat si el cubulete. Cand ceapa devine transparenta se adauga o jumatate lingurita boia si carnea tocata, se amesteca. Orezul se spala si se adauga la compozitie. Verdeata se toaca si se adauga si ea. Mai punem putin bulion si condimentam cu sare, piper, putina vegeta, cimbru, busuioc, oregano. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca compozitia.

Cu acest amestec se umplu foile de varza . Sarmalele se asaza apoi intr-o oala, se adauga apa si se pun la fiert la foc mic, sau ca sa iasa si mai bune asezam sarmalele intr-un vas de iena, adaugam apa cat sa treaca peste ele , se acopera cu capacul si se dau a cuptor la foc mic. Ies mult mai gustoase asa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu