vineri, 18 ianuarie 2013

Paine cu faina de secara



200 gr faina de secara
600 gr faina alba de grau
cam 500 ml apa calduta (nu se pune toata apa in prima faza, cantitatea de apa poate varia in funchie de tipul fainii)
1 lg sare
1 lg zahar
un cub de drojdie proaspata
2 lg ulei
mix de seminte dupa preferinta.

Intr-un castronas frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam si putina apa calduta si amestecam.

Intr-un bol mai mare punem amandoua felurile de faina si facem o adancitura in mijloc. Turnam drojdia , apa calduta , sarea si uleiul si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Punem aluatul la dospit cam o ora pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul dospit pe masa infainata , ii dam o forma dupa preferinta painicii si o asezam in intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Mai lasam painea la dospit pe masa cam 40 de minute dupa care o ungem cu putina apa calduta si presaram deasupra mixul de seminte.

O dam la cuptorul preincalzit cam 40-50 de minute .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu