sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Fursecuri foarte fragede




Despre aceste fursecuri pot spune ca sunt cele mai fragede fursecuri pe care le-am mancat vreodata....ne-au placut foarte mult si abia astept sa le refac...la noi s-au evaporat intr-o zi....merita sa le incercati si voi....

200 gr untura
1 galbenus
400 gr faina
4 lg zahar
1 lg otet
4 lg sifon
1 pliculet zahar vaniliat
un varf de cutit de sare

Pentru lipit fursecurile : un gem mai tare

Pentru glazura: ciocolata topita pe aburi impreuna cu putina frisca lichida, nuca de cocos, zahar pudra

Pentru fursecuri: amestecam toate ingredientele (daca vi se pare prea moale mai puteti pune putina faina...la mine nu a fost cazul) si framantam rapid aluatul. Aluatul obtinut in invelim intr-o folie si il dam 20-30 de minute la frigider.
Cu ajutorul formei de biscuiti pentru masina de tocat formam fursecurile pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem fursecurile la foc mic iar apoi dupa preferinta le lipim cate doua cu gem, le glazuram cu ciocolata topita sau le pudram cu zahar.
Pentru cele in forma de ghinda , dupa ce le-am lipit cate doua le-am introdus pe jumatate in ciocolata topita iar apoi le-am trecut prin nuca de cocos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu