...au trecut deja mai bine de doua saptamani de cand am preparat acest tort asa ca inghit in sec numai cand ma uit la aceste imagini ale tortului si imi amintesc de gustul sau...dupa parerea mea este unul dintre cele mai bune torturi cu ciocolata...si daca sunteti mari iubitori de ciocolata asa cum sunt si eu sigur nu veti refuza niciodata o feliuta din acest tortulet...
Pentru blat si crema avem nevoie de :
8 oua, 200 gr zahar tos + inca 2 lg zahar, 120 gr cacao + 2 lg cacao , 120 ml apa, 3 lg pesmet fin, 3 lg faina,1/2 plic praf de copt 300 gr unt, 2-3 lg zahar pudra, esenta de rom
Intr-o craticioara punem la fiert zaharul, apa si 120 gr cacao. Le lasam sa fiarba cam 3-4 minute iar apoi oprim focul si le lasam sa se racoreasca putin.
In compozitia calda adaugam pe rand toate galbenusurile iar apoi lasam sa se raceasca de tot .
Compozitia o impartim in doua parti egale.
O parte se amesteca cu pesmetul amestecat cu faina si praful de copt si cu albusurile batute spuma cu 2 lg zahar.
Rasturnam compozitia rezultata in forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit
Pentru crema: amestecam a doua parte din compozitia de zahar-cacao-galbenusuri cu untul spumat cu 2-3 lg zahar pudra, 2 lg cacao si esenta de rom.
Pentru sirop: caramelizam 4 lg zahar tos intr-o craticioara, stingem cu 1/2 cana de apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul. Lasam siropul la racit si il aromatizam cu esenta de rom.
Blatul copt si racit il taiem in doua , il insiropam si il umplem cu 1/2 din cantitatea de crema.
Cu restul de crema imbracam tortul si il ornam dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu