duminică, 11 noiembrie 2012

Ciorba de sfecla rosie


2 sfecle
1 morcov mare sau 2 mai mici
1 ceapa
1 bucata de telina
1 radacina de patrunjel
2 cartofi
putin ulei
otet pentru acrit
sare, piper

In primul rand ne ocupam de sfecla pe care o spalam si o punem la fiert in apa pentru aproximativ 30-40 de minute.

Ceapa o taiem solzisori, morcovul si patrunjelul le taiem cubulete,telina o dam pe razatoare.
Intr-o oala calim in 3 lg ulei ceapa, morcovul, patrunjelul si telina.

 Cand s-au inmuiat adaugam apa si lasam la fiert.
Sfecla fiarta o curatam , o taiem cubulete sau o dam pe razatoare (eu am taiat-o cuburi de aceasta data dar data viitoare o voi da pe razatoare in speranta ca voi reusi sa ii fac si pe copii sa guste). Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Adaugam in oala sfecla si cartofii si lasam la fiert pana se patrund toate.
Potrivim la gust de sare si piper.
Acrim cu otet dupa gust.
Mai lasam sa dea un clocot, oprim focul si presaram verdeata tocata.
Servim ciorbita cu sau fara smantana....eu o prefer cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu