duminică, 11 noiembrie 2012
Placinte cu cartofi (ca si la placintarie)
Saptamana trecuta mi s-a facut mie o pofta de niste placinte cu cartofi...din acelea ca si la placintarie...placinte cum face si bunica.... Bine inteles ca nu am stat prea mult pe ganduri si m-am pus pe treaba.
pentru aluat: 1 kg faina, 1 lgt sare, 1 lgt zahar,10-16 gr drojdie proaspata, apa calduta cat cuprinde
Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam putina apa si amestecam. Punem intr-un bol faina, sarea si drojdia. Adaugam apa calduta si framantam un aluat potrivit pana nu se mai lipeste de maini. Turnam si uleiul si mai framantam putin.
Lasam aluatul la dospit cam o jumatate de ora.
Intre timp ne ocupam de umplutura: 6 cartofi ii curatam, ii spalam , ii taiem cubutele si ii punem la fiert in apa cu putina sare.
Cartofii fierti ii scurgem de apa si ii zdrobim ca si pentru un piure.
Din aluatul dospit rupem bucatele carora le dam o forma rotunda.
Pe masa unsa cu ulei luam pe rand cate o mingiuta de aluat, o aplatizam putin cu mana si in mijloc asezam o lingura cu cartofi.
Adunam marginile si impachetam umplutura.
Aplatizam putin tot cu mana in prima faza placinuta iar apoi cu un sucitor o intindem cat mai subtire, cu grija sa nu o spargem si sa iasa umplutura.
Intr-o tigaie incingem putin ulei si prajim placintele pe ambele parti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergerebuna,cat ulei se pune in aluat?
RăspundețiȘtergere