joi, 1 noiembrie 2012

Ciorba de conopida



Am vrut sa profit de faptul ca in piata mai gasim conopida asa ca am mai cumparat una pentru aceasta ciorbita usoara si gustoasa...numai buna sa ne incalzim daca tot a venit frigul....

o conopida de aproximativ 1 kg
1-2 morcovi (eu am avut unul urias)
1 ceapa
2 cartofi
2 galbenusuri
300 gr smantana
sare, piper
otet pentru acrit
putin ulei
patrunjel verde tocat

Ceapa o curatam si o taiem solzisori.
Morcovul il curatam si il taiem cubulete.
Intr-o oala calim in putin ulei ceapa si morcovul.

 Cand s-au inmuiat adaugam apa si lasam sa fiarba.
Desfacem conopida in buchetele si o spalam bine. Curatam cartofii si ii taiem cuburi.
Adaugam conopida si cartofi in oala si mai lasam la fiert .

Cand toate legumele sunt fierte condimentam cu sare si piper si acrim ciorba cu otet dupa gust.
Mai lasam sa dea un clocot si oprim focul.
Separat amestecam galbenusurile cu smantana. Luam un polonic de supa fierbinte si o adaugam la amestecul cu smantana. Turnam apoi smantana cu galbenusurile in fir subtire in oala cu ciorba.
Presaram patrunjel verde tocat si putem servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu