1 kg zahar pudra foarte fin, 60 ml apa, 10 grame gelatina granule, 100 gr miere.
Gelatina se pune la hidratat in apa 10 minute si apoi se pune la topit pe baie de aburi.
Se pune zaharul intr-un castron mai mare, adaugam mierea si gelatina si apoi il framantam bine de tot ca si pe un aluat. Daca e prea moale mai adaugam putina apa daca e prea tare putin zahar.
...trebuie sa iasa ceva in genul acesta
Pare mai accesibil procesul de "fabricat" decat alte variante...Am insa o nelamurire: daca e prea moale mai punem apa si daca e prea tare zahar sau invers?
RăspundețiȘtergereda, daca e prea moale se mai poate pune zahar pudra pana capata consistenta dorita, daca e prea tare eu as pune putina miere....pana acum nu mi s-a intamplat sa fie prea tare. Eu de obicei nu pun toata cantitatea de zahar din prima ci doar cam 800 gr. Framant bine si apoi adaug restul de zahar. Dar pana la urma tot imi intra tot zaharul in aluat.
RăspundețiȘtergereAm uitat sa precizez ca eu folosesc de fiecare data zahar pudra din comert...cu cel facut in casa nu iese....am impresia ca cel din comert contine si putin amidon in el
RăspundețiȘtergere