miercuri, 1 august 2012

Omleta cu dovlecel la cuptor

Din cauza ca de obicei dimineata ne grabim la micul dejun noi doar rontaim ceva de fuga.Avem noroc cu weekendurile cand mai recuperam putin....Azi de dimineata m-am trezit putin mai repede, foarte hotarata sa schimb acest lucru si am preparat aceasta omleta foarte gustoasa si destul de rapida........




8 oua
1 dovlecel
1 ceapa mica
putin ulei
sare dupa gust
In primul rand m-am ocupat de dovlecel pe care l-am curatat, l-am taiat felii , l-am presarat cu putina sare si l-am lasat pe un stergar sa se inmoaie putin si sa isi lase apa.

Intre timp am batut ouale cu un praf de sare si am taiat ceapa solzisori.
Am uns cu putin ulei o forma care merge la cuptor (eu am folosit o forma de tort ), am turnat ouale batute in ea, am presarat ceapa si am asezat deasupra feliile de dovlecel.



Am dat vasul la cuptorul preincalzit cam 30 de minute.....timp care a fost suficient pentru a ne echipa si aranja iar cand am fost gata am scos omleta de la cuptor si am servit-o paine de casa si felii de rosii......zic eu ca a fost un mod bun de a incepe o noua zi.....



O zi frumoasa va doresc !!!

Un comentariu:

  1. Pun pariu ca ceapa e tare cand o mananci, la fel posibil si dovlecelul. Nu trebuia sa calesti un pic ceapa inainte? Chiar si dovlecelul, nu trebuia prajit putin?

    RăspundețiȘtergere