miercuri, 11 iulie 2012
Chiftele de dovleac
Cand eram mai mica bunica ne facea vara destul de des acest tip de chiftelute iar eu le adoram.....
1 dovleac mai mare
3-4 catei de usturoi
3 oua
faina
sare, piper, delikat
ulei pentru prajit
Dovleacul il curatam de coaja si de seminte si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Il punem intr-un bol mai mare, il presaram cu putina sare si il lasam sa stea 10-15 minute. Intre timp se va imnuia si va lasa lichid.
Pune dovleacul intr-o strecuratoare la scurs si apoi il mai strangem in maini ca sa iasa bine tot lichidul.
Intr-un bol punem dovleacul bine scurs, usturoiul zdrobit, ouale, sare, piper, delikat dupa gust, 2-3 lg de faina sau cat e nevoie ca sa obtinem o compozitie nu prea lichida.
Trebuie sa iasa cam asa ceva:
Incingem uleiul intr-o tigaie si cu o lingura luam din compozitia de dovleac si o turnam in uleiul fierbinte.
Prajim chiftelutele pe amandoua partile iar apoi le scoatem pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu