miercuri, 18 mai 2011
Prajitura Myra's
pentru o tava mai mica
Foile: 6 albusuri, 200 gr zahar, 200 gr nuca macinata, 3 lg faina, 1 praf de copt.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul .
Se adauga nuca amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor cu o lingura de lemn.
Crema: 6 galbenusuri, o cana de zahar, un pachet de unt, 2 lg crema de ciocolata finetti
Galbenusurile se freaca cu zaharul si apoi se fierb pe aburi pana se intreste crema. Se lasa la racit si apoi o amestecam cu untul spumat. Impartim crema rezultata in 3 parti si la una din parti adaugam crema de ciocolata. Vom avea astfel 2 parti de crema alba si una maronie
Montarea: ungem prima foaie cu crema alba , a doua foaie, crema maronie, a treia foaie , iar crema alba iar deasupra asezam ultima foaie. Presam usor.
Glazura : 200 gr ciocolata alba, 70 gr ciocolata cu lapte, putina frisca lichida.
Se topeste pe aburi 200 gr ciocolata impreuna cu putina frisca lichida si apoi o intindem peste prajitura....si apoi o ornam putin cu ciocolata cu lapte topita tot pe aburi impreuna cu putina frisca. (eu de obicei nu masor cantitatea de frisca lichida pe care o pun in ciocolata pentru glazurat....pun dupa ochi cate putin pana imi convine consistenta ...)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu