Nu mancasem de mult timp covrigei facuti in casa si imi era un dor.................asa ca m-am pus pe treaba desi era deja ora 22 in Joia mare... si numai bine am reusit la ora 24 fara 10 minute sa scot din cuptor prima tava si sa gust un covrig, sa ma bucur de gustul sau si apoi pauza ca eram deja in Vinerea Mare ...............dar am recuperat in zilele de Pasti....
250 gr margarina
2 oua (unul pentru a fi pus in aluat, unul pentru uns pe deasupra)
3 lg smantana
1 lgt otet, sare
faina cat cuprinde cascaval razuit, chimen
Facem un aluat potrivit de tare din margarina la temperatura camerei, 1 ou, smantana, faina, sare, 1 lgt otet (nu trebuie sa iasa un aluat foarte tare) pe care il punem la frigider 30 de minute ca se se intareasca.
Pe masa presarata cu faina intindem aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ 0,5 cm grosime pe care o ungem cu ou batut si presaram deasupra cascaval ras si chimen.
Taiem covrigeii cu forma speciala si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. II punem la copt in cuptorul preincalzit .
Câți covrigei ies dintr-o porție? Mulțumesc pentru răspuns!
RăspundețiȘtergere