Fiind prima data cand incerc o reteta de Islere am mers tot pe mana Laurei Sava ...iar rezultatul a fost bine inteles pe masura asteptarilor...
Aluatul:
350 gr faina, 150 gr zahar, un praf de sare, 1 ou, 200 gr unt, 150 gr nuca macinata, 2 lg rom, 1/2 plic praf de copt, 2-3 lg smantana.
Se freaca untul adus la temperatura camerei cu zaharul, sarea si oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, nuca si romul si framantam. Adaugam apoi si smantana. (eu am pus putin mai multa faina din cauza ca mi s-a parut prea moale aluatul). Dam apoi aluatul la frigider 30 de minute sa se intareasca.
Intindem aluatul pe masa presarata cu faina intr-o foaie groasa de 1 cm grosime si taiem cerculete cu ajutorul unui pahar mai mic. Asezam cerculetele in tava tapetata cu hartie de copt si le punem la copt in cuptorul preincalzit fara a le rumeni prea tare.
Se glazureaza apoi islerele cu ciocolata topita.
Crema: 2 galbenusuri, 4 lg lapte, 150 gr zahar pudra, 2 lg amidon sau faina, un pachet de unt.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, laptele si faina si apoi se fierb impreuna pe baie de aburi cam 10 minute pana se intareste crema. O lasam apoi la racit si o amestecam cu untul spumat.
Umplem islerele doua cate doua cu crema, le ungem cu putina crema si pe margine si apoi dam marginile prin nuca macinata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu