....despre aceste paste nu pot sa va spun decat ca sunt absolut delicioase...sincera sa fiu eu nu prea ma dau in vand dupa hribi (sotul in schimb ar manca non-stop ) dar de aceasta data pur si simplu nu am putut rezista...toata lumea a cerut supliment....inclusiv eu........
500 gr hribi
50 gr unt
3-4 catei de usturoi
o cana smantana pentru gatit
sare, piper, nucsoara
parmezan
patrunjel verde tocat
paste tagliatelle
Pastele le fierbem in apa cu putina sare ( daca se poate paste preparate in casa)
Sotul a fost cel care a curatat si spalat hribii.
Eu i-am feliat si oparit 2 minute (daca atunci cand ii fierbeti /opariti apa se inverzeste sau albastreste nu sunt comestibili.....trucul acesta il stiu de la sot).
Am incins untul intr-o tigaie iar apoi am adaugat hribii scursi. I-am calit cam 5-6 minute pana a scazut lichidul lasat si acestia s-au rumenit usor. Am adaugat usturoiul zdrobit si am mai lasat cateva secunde iar apoi am turnat in tigaie smantana. Am potrivit la gust cu sare, piper , nucsoara. Am lasat la foc cateva minute pana sosul s-a ingrosat putin.
Le-am servit cu mare pofta alaturi de pastele fierte, parmezan si patrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu