duminică, 23 iunie 2013

Ciorba de dovlecei cu smantana



2 dovlecei
1 morcov
1 ceapa
o bucatica de telina
1 ardei gras
sare, piper
2 galbenusuri
1 pahar de smantana
patrunjel verde tocat

Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei impreuna cu morcovul si telina date pe razatoare si ardeiul taiat cubulete. Adugam apa si lasam la fiert. Ardeii ii taiem cubulete si ii adaugam in oala cand restul legumellor s-au inmuiat bine. Mai lasam la fiert cam 10-15 minute . Potrivim la gust de sare si piper. Acrim cu putin otet.
Oprim focul si lasam ciorba sa se racoreasca cam 5 minute iar apoi adaugam in fir subtire galbenusurile frecate cu smantana.
Presaram patrunjelul verde tocat.

Un comentariu:

  1. si dovlecei cand ii adaugam , cu ardei ?
    aaa, si smantana trebuie daia speciala de gatit sau oricare ?

    RăspundețiȘtergere