3 kg gogosari sau ardei kapia
1,5 kg ceapa
4 l suc proaspat stors de rosii
3 ardei iuti (optional)
7 catei de usturoi
sare, piper dupa gust
1 lgt ghimbir pudra
1 lgt tarhon uscat
1 lgt oregano uscat
1 lgt busuioc uscat
100 ml otet
100 gr zahar (sau dupa gust)
5-6 frunze de dafin
1 lgt salicil
Gogosarii, ceapa, usturoiul si ardeii iuti i-am dat prin masina de tocat.
Am pus intr-o oala mai mare sucul de rosii, gogosarii, ceapa si usturoiul tocate, zaharul , otetul,condimentele si foile de dafin si le-am pus la fiert cam 30 de minute . Dupa acest timp am scos dafinul , am lasat compozitia sa se racoreasca putin iar apoi am dat-o prin blender pana a devenit foarte fina. Am dat iar la fiert pana compozitia s-a transformat intr-o pasta. Am adaugat salicilul, am amestecat bine si am mai lasat sa dea un clocot.
Am pus ketcup-ul asa cald in borcane curate, sterilizate la cuptor si apoi le-am pus in paturi pana a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu