duminică, 2 septembrie 2012

Mini tarte aperitiv cu branza




 Pentru aluatul de minitarte:
300 gr faina
200 gr unt rece
2 galbenusuri de ou
1-2 lg apa rece
un varf de cutit de sare
Intr-un bol mai mare punem faina, untul taiat cubulete mici, galbenusurile si sarea si incepem sa framantam rapid. In functie de cat de tare e aluatul mai adaugam 1-2 lg apa rece si continuam sa framantam pana obtinem un aluat potrivit.




Facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la rece 30 de minute.
 Pe masa presarata cu faina intindem o foaie din aluat de aproximativ 0,5 cm grosime.


Taiem cerculete de aluat cu ajutorul unui pahar sau a unui forme speciale si le asezam in formele de minitarte unse cu putin ulei.



Dam minitartele la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca frumos.
Scoatem tartele din forme cat sunt inca caldute si le asezam pe un platou.
Pentru umplutura:
400 gr branza dulce de vaci, 200 gr telemea de oaie, 3 fire de ceapa verde, 2 lg de smantana, 50 gr unt, sare si pipert dupa gust.
Punem toate ingredientele in robotul de bucatarie si le mixam pana obtinem o crema fina.
Cu ajutorul unui pos umplem tartele cu crema de branza si le ornam  cu feliute de rosii cherry si frunzulite de patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu