joi, 15 septembrie 2011

Gogosari in otet


Gogosari, otet, sare pentru muraturi, zahar, foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper, salicil
Gogosarii se spala bine in mai multe ape , li se scot cotorul si apoi se taie in sferturi.

Se face o solutie din 3 cani de apa si una de otet, o lingura mare cu varf de sare la fiecare litru de lichid si 3-4 linguri de zahar. Se pune aceasta solutie la fiert intr-o oala mare si mai adaugam in ea boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, putin salicil.

Cand solutia a inceput sa fiarba punem gogosarii in ea 2-3 minute cat sa se opareasca iar apoi ii scoatem si ii asezam in borcane. Turnam solutia de apa cu otet peste ei, capsam si punem borcanele in paturi o zi pana se racesc borcanele.

La 5 kg de gogosari eu am facut doua portii de solutie si mi-au iesit 10 borcane de 720 ml.
Dupa gust se mai poate mari sau scadea cantitatea de zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu