marți, 20 septembrie 2011

Chessecake racoros cu zmeura

Pentru ca afara este foarte cald inca si nu aveam chef sa pornesc cuptorul am preparat acest desert rapid si fara coacere care a fost pe placul tuturor:





un pachet piscoturi
500 gr branza dulce de vaci (mai moale)
750 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)
zmeura (cam doua maini de zmeura am avut eu ....restul au papat-o prichindeii mei)
1 pliculet de 10 gr gelatina granule
2-3 pliculete de cappucino (eu am avut cu gust de ciocolata).
Am preparat pliculetele de cappucino dupa instructiunile de pe pachet , am insiropat cu ele piscoturile si apoi le-am asezat intr-o tava cu peretii mai inalti.
Am batut 500ml frisca pana s-a intarit.
Am mixat branzica pana a devenit cremoasa.
Am pus la hidratat 10 minute gelatina in putina apa iar apoi am topit-o pe aburi.
Am amestecat branza cu frisca batuta, gelatina topita si zmeura zdrobita cu o furculita.
Am intins crema obtinuta peste piscoturile din tava si am nivelat.
Am mixat restul de frisca pana s-a intarit si apoi am intins-o peste crema de branza si zmeura.

Ps: optional se poate adauga la branzica putin zahar pudra si zahar vaniliat daca este mai acrisoara branza. Eu am lasat-o asa simpla.

Un comentariu: