Cantitati pentru tava de la aragaz:
5 oua
1 cana zahar (brut am pus eu)
1 cana ulei
1 cana lapte
esenta de vanilie
esenta de lamaie
5 cani de faina
500 gr prune, zahar, 1 lg scortisoara
zahar pentru pudrat pe deasupra
In primul rand sa ne ocupam de prune pe care le spalam , le lasam la scurs, le desfacem in doua si le presaram cu zahar si scortisoara
Mixam ouale cu zaharul cateva minute. Adaugam uleiul, laptele si esentele si mixam iar.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in amestecul cu oua. Amestecam usor cu o lingura de lemn .
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Aranjam deasupra prunele si dam tava la cuptorul preincalzit cam 30 de minute (depinde de cuptor). Verificam cu o scobitoare cand e gata.
Lasam prajitura la racit in tava si apoi o pudram cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu