250 gr zahar, 200 gr unt, 4 oua, un praf de sare, 200 gr faina, 1/2 pliculet praf de copt, 1/2 kg visine fara samburi (eu am avut din congelator), 4-5 lg zahar, zahar pudra pentru pudrat pe deasupra
Visinele se presara cu 4-5 lg de zahar si se lasa o ora la rece.
Untul se spumeaza impreuna cu zaharul si praful de sare. Ouale se separa. Batem albusurile spuma iar galbenusurile le adaugam rand pe rand in untul spumat. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de unt si galbenusuri. Incorporam apoi si albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura de lemn.
Compozitia rezultata o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,
asezam deasupra visinele scurse de zeama pe care au lasat-o si dam tava la cuptorul preincalzit.
Verificam cu o scobitoare cand e gata.
Prajitura coapta o lasam la racit in tava, apoi o taiem si o presaram cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu