luni, 4 aprilie 2011

Indiene



pentru coji: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 1/2 pliculet praf de copt
 Ouale se separa, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, adaugam galbenusurile rand pe rand si amestecam dupa fiecare usor cu un tel. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Luam cate o lingura din aceasta compozitie si o asezam in forma de cerculete de aproximativ 5 cm diagonala intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pudram fiecare cerculet cu putina faina.

Punem tava in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos cerculetele.

Siropul: 150 ml apa, 5-6 lg zahar, se pun la fiert si dupa ce da 2-3 clocote oprim focul si adaugam o esenta de vanilie. Lasam siropul la racit.
Crema: 3 galbenusuri, 100 gr zahar, 300 ml frisca lichida.
Galbenusurile le frecam cu zaharul si apoi le fierbem pe baie de aburi pana se intareste crema. O lasam sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca batuta.
Insiropam fiecare cerculet si apoi le umplem cu crema. Din crema care ramane facem cate un mot pe fiecare prajiturica si apoi dam la frigider cateva ore.

Glazura: 200 gr ciocolata cu lapte , 60 ml frisca lichida.
Rupem ciocolata bucatele si o punem impreuna cu frisca la topit pe aburi. Dupa ce s-a topit o amestecam bine si o lasam sa se racoreasca pana ajunge la temperatura camerei.
Punem indienele pe un gratar, le glazuram si apoi le dam la frigider.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu