Sotul meu si cu mine suntem mari fani bounty, asa ca am fost foarte bucuroasa cand am dat de aceasta reteta a Laurei Adamache....acum pot prepara dulcele nostru preferat in casa....nici nu ne-a venit sa credem ca la gust seamana izbitor de mult cu originalul Bounty
Ingrediente:
85 gr zahar
50 gr unt
200 ml frisca lichida
200 gr nuca de cocos
300-350 gr ciocolata cu lapte
Punem intr-o craticioara frisca, untul si zaharul si le dam la foc mic amestecand continuu pana se topeste zaharul si untul.
Tragem apoi cratita deoparte si adaugam nuca de cocos. Amestecam bine.
Pe o tava sau pe hartie pergament turnam compozitia rezultata si o intindem in forma unui dreptunghi cu o inaltine de aproximativ 2 cm.
Dam la rece jumatate de ora si apoi il taiem in fasii late de aproximativ 1,5 cm si lungi de 6-7 cm.
Rotunjim bastonasele rezultate putin la capete cu mana si apoi dam iar la rece 2-3 ore.
Topim ciocolata pe baie de aburi iar apoi luam cu grija cate un bastonas de cocos si il introducem in ciocolata topita. Le punem la scurs pe hartie pergament si apoi le dam iar la rece pana se intareste ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu