luni, 11 aprilie 2011
Rulada cu crema de capsuni
Blatul: 4 oua, 4 lg zahar, 4 lg faina, 1/2 pliculet praf de copt
Batem albusurile spuma tare, adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam usor. Incorporam si faina amestecata cu praful de copt amestecand usor cu o lingura de lemn.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt , nivelam si dam la cuptorul preincalzit.
Verificam cu o scobitoare cand e gata.
Asezam blatul copt pe un prosop de bucatarie umezit si il rulam cu ajutorul prosopului. Lasam la racit.
Siropul: 150 m apa calduta, un plic cappuccino de ciocolata. Preparam un cappuccino dupa instructiunuile de pe pachet.
Crema: 500 gr capsuni ( eu am avut din congelator), zahar pudra dupa gust, 250 gr mascarpone, 250 ml frisca lichida, un pliculet gelatina granule.
Capsunile de dam prin blender pana obtinem o crema fina. Adaugam in piureul de capsuni zahar pudra dupa gust si amestecam.
Gelatina o punem la hidratat in putina apa si apoi o topim pe baie de aburi. Adaugam gelatina la piureul de capsuni si amestecam bine.
Batem frisca.
Mixam bine frisca batuta cu mascarponele si piureul de capsuni.
Desfacem blatul rulat, il insiropam cu cappuccino si intindem pe el jumatate din crema. Rulam iar apoi imbracam rulada cu restul de crema.
Dam la rece 2-3 ore.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
o delicatese care nu se refuza niciodat,ce fain ai prezentat-o
RăspundețiȘtergere