joi, 28 aprilie 2011

Cremvusti in aluat


500 gr faina
250 ml lapte caldut
1 pliculet drojdie uscata
1 lgt sare
25 gr unt topit
Se framanta un aluat din aceste ingrediente (eu l-am facut la masina de facut paine) si il lasam la dospit cam o ora pana isi dubleaza volumul.
Intindem apoi aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Taiem foaia de aluat in patrate cu latura putin mai mare decat marimea cremvustilor . (mie mi-au iesit 10 buc).
Invelim cremvusti in patratele de aluat si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt unde ii mai lasam la dospit 20-30 de minute.
Ungem cu putina apa fiecare rulou cu cremvusti si presaram susan
Dam tava la cuptorul preincalzit cam 15-20 de minute.
Se servesc calduti cu ketchup .

Un comentariu: