Blatul: 250 gr unt, 250 gr ciocolata amaruie, 200 gr zahar, 6 oua, 4 lg faina, 2 lg amidon.
Amestecam ciocoata rupta bucati, untul si zaharul si le topim pe aburi. Lasam apoi compozitia sa se raceasca . Adaugam apoi pe rand galbenusurile, faina si amidonul. Batem albusurile spuma tare si le adaugam si pe ele in compozitie amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la copt aprox 30 de minute.
Pentru crema de vanilie: 500 ml lapte, 1/2 baton de vanilie, 4 oua, 175 ge zahar, 80 gr faina.
Amestecam ouale cu zaharul, faina si batonul de vanilie. Subtiem compozitia cu laptele fierbinte turnat in fir subtire si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, ca la o budinca. Lasam apoi crema sa sa raceasca.
Taiem apoi blatul in doua felii, intindem crema si asamblam prajitura
Glazura: 150 gr ciocolata neagra, 200 ml lapte, 2 lg zahar, 1 lingura coniac.
Intr-o craticioara fierbem la bain-marie laptele, zaharul si ciocolata pana se ingroasa putin. O dam deoparte de pe foc, adaugam coniacul, amestecam si turnam glazura calda peste prajitura.
Dam apoi prajitura la rece cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu