Am facut un blat normal din 8 oua pe care l-am taiat in doua si l-am insiropat bine.
Crema: un litru de frisca se bate pana se intareste si se lasa deoparte.
3 plicuri si jumatatate de gelatina granule se pune la inmuiat in apa calduta sau suc de compot, apoi se pune la topit pe aburi.
7 oua intregi se bat pe aburi cu 14 linguri de zahar pana se face ca o smantana mai groasa. Cand este gata se adauga gelatina si se mai bate cu telul pentru ca gelatina are tendinta de a se lasa la fund. Se lasa putin sa se racoresca si apoi cat este inca putin calduta se amesteca cu frisca usor se se adauga fructe taiate cubulete si arome.
Se captuseste interioarul unei cratite cu folie alimentara, se pune o parte din blat, se toarna toata crema , apoi se pune a doua parte de blat, se apasa usor si se pune la frigider pana a doua zi.
A doua zi se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza cu frisca sau cu ce vrea fiecare.
Pentru un tort mai mic se impart cantitatile de la crema in doua.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu