1 kg carne porc macra, 1 ardei gras rosu, un ardei gras verde, 2 cepe, 1/2 telina mica, 2 morcovi, 1 lingura unt, 2 linguri mustar, 2 linguri zahar, 1 cana vin, sare, piper, ulei.
Se bate putin carnea cu ciocanul de snitele, se condimenteaza, se unge cu unt si se lasa la rece.
Se taie marunt ceapa si ardeii, telina si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se calesc toate impreuna si apoi cand s-au inmuiat se intinde amestecul de legume pe bucata de carne. Apoi se ruleaza si se leaga strans cu o ata. Zaharul se amesteca cu mustarul si cu acest amestec se unge friptura si se presara piper. Se asaza friptura intr-o tava in care a fost pus vinul si putin ulei, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor cam o ora. Din cand in cand se stropeste friptura cu sos din tava. inainte cu 15 min de a fi gata se ia folia jos ca sa se rumeneasca. Inainte de a servi se scoate ata si se taie felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu