miercuri, 11 decembrie 2013

Negresa de post cu glazura de cacao


2 cani faina
1 cana zahar
1 cana nuca zdrobita
3 lg cacao
un borcan mic gem de caise (380-400 ml)
1 cana apa
1/2 cana ulei
un varf de cutit de sare
1 lgt bicarbonat stins cu lamaie

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, cacao, nuca.
Separat in alt bol amestecam gemul cu uleiul si cu apa.
Turnam ingredientele umede peste cele uscate si amestecam cu o lingura de lemn. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie si il adaugam si pe el in compozitia obtinuta. Amestecam.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit.
Verificam cu un scobitor cand e gata.
Lasam prajitura sa se racoreasca .

Pentru glazura amestecam 10 lg zahar pudra cu 2 lg cu varf de cacao, 3 lg ulei si 4 lg de apa fierbinte. Amestecam foarte bine ca sa nu avem cocoloase iar apoi intindem glazura peste prajitura.

2 comentarii:

  1. Cat inseamna un borcan mic, in cantitate ma refer, 100gr, 200g.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La borcan mic, eu ma refeream la unul de 380-400 gr. Multumesc pentru atentionare, trebuia sa specific de la inceput.

      Ștergere